Inspiration | Nyheter | Tips för inredning av inredningar | Bakgrund | juni 14, 2021

En Stress-Free Guide till Inredning ditt hem

En Stress-Free Guide till Inredning ditt hem

Det nya hem känsla - det finns inget riktigt gillar det. Du står inför den magiska ett tomt utrymme, fri att fylla det men du väljer, möjligheterna oändliga ... Men med så många sätt du kan inreda ditt nya hem, att initial spänning snabbt kan förvandlas till känslor av stress och överväldiga.

Medan skönheten i ett hem är i sin unika och individualitet, finns det vissa likheter som gäller vid inredning något utrymme. Eftersom det är något som jag har gjort själv, ville jag utnyttja mina personliga erfarenheter för det här inlägget, så jag delar några tips jag önskar att jag visste innan jag började som kan hjälpa dig i din resa.

Jag hoppas att denna blogg är användbart för alla på väg att börja, eller är mitt, av inredning sin lägenhet. Huruvida detta är en plats som du äger eller som du hyr, min guide gäller fortfarande, och totalt hoppas jag att jag kan försäkra er om att även om du kanske känner att du har en enorm uppgift framför dig, som inte automatiskt betyder det måste vara stressande!

Halva nöjet av din lägenhet är resan du tar att göra det vad det är, och oavsett vad du sluta med, kommer detta att fortsätta att utvecklas och förändras som du bosätta sig i. Försök och njuta av åkturen.

Sian Zeng platt när först flyttade in

 

Tips 1 - Ta din tid

När min man och jag flyttade in i vårt nya hem hade vi noll möbler, så redan vi kände trycket att komma igång med att köpa möbler och bitar för att göra det vår egen. Ja, du vill ha ditt utrymme känsla hemtrevlig så fort som möjligt, men du behöver inte stressa den.

Om du börjar spendera all din lediga tid att få ditt hem redo, kommer det snabbt att bli en börda, som suger allt det roliga ur den och kan även påverka hur du känner din plats. Se till att du också gör tid att gå runt kvarteret och koppla av i ditt nya hem, även om det innebär att sitta på kuddar på golvet en stund innan du gör ett beslut om en soffa.

 

Sian Zeng matsal bord och stolar

Foto: Joanne Crawford

 

Tips 2 - Inte älta misstag

Vi köpte denna vackra träbord som hade en gråbrun färg nästan genast. Vi älskade det, men eftersom det var trä, kände jag att vi behövde för att skydda den. Jag hörde danska olja var bra för tätning av trä. Som en försiktighetsåtgärd jag sätta några på botten av tabellen för att testa färgen.

Det såg ut ok och så jag sökte till hela tabellen, som jag genast ångrat - det gjorde wood look något vått och gult, helt skiljer sig från den djupa trä skulle vi förälskade sig i. I veckor efteråt Jag försökte allt för att få färgen tillbaka, men ingenting hjälpte. Jag önskar att jag hade använt en Polyvine trä lack istället, eller varit lite mer tålamod med den ursprungliga beläggningen, men jag kunde inte vända nu.

Även om det aldrig hamnade ser hur vi ursprungligen tänkt, har vi blivit vana vid det nu och inte ens märker att bordet är en annan färg. Kanske oljan har bleknat, eller kanske eftersom vi inte älta misstag har vår öppenhet gjort det lättare för oss att acceptera det som en del av vårt utrymme. Hursomhelst, fel händer.

Sian Zeng Blog post

Hånade upp flera soffor från olika företag för att se vilken som såg den trevligaste mot min Winter Snowdrift Bakgrund.

 

Tips 3 - Att göra ett beslut

Jag tycker att fatta beslut är det svåraste och mest stressande del av inredning ett nytt hem. Oavsett hur många moodboards skapar jag, jag är ständigt självtvivel om huruvida jag gör rätt val. Som de flesta människor, jag vill bara att allt ska vara perfekt!

Lyckligtvis har jag ett stort samhälle av designers och kreparationer på sociala medier, så dessa dagar när jag verkligen inte kan bestämma jag tenderar att pop mina val upp för en omröstning på Instagram Stories. Människor älskar att dela sina åsikter, även om de inte är designers själva, och det är alltid trevligt att höra från andra och lära av varandra.

Jag går inte alltid med den populära rösten, men på något sätt gör resultaten alltid saker tydligare i mitt sinne runt vad jag verkligen vill skapa med mitt utrymme. Om du inte använder Instagram själv, dela bara dina val med vänner och familj och se om deras åsikter hjälper dig att bilda en egen. Det finns ingen skada i att fråga!

Sian Zeng soffbord och stol

Foto: Joanne Crawford

 

Tips 4 - Få lite hjälp

Min man och jag är notoriskt dåligt på DIY - Jag tror inte att vi hade en borr i någon av våra händer innan vi flyttade in - men vi trodde, hur svårt kunde det vara att sätta ihop en trellis? Vårt första borrköp och några YouTube-videor senare var vi inte närmare att montera och på något sätt lyckades bryta borren så en del av det stod ut ur trellis. Det hade inte gått bra.

Så småningom ringde vi en handyman att komma ut och hjälpa oss. Han visste exakt vad han skulle göra och om vi hade hoppat över att försöka oss och fick lite hjälp i första hand, skulle det ha varit en mycket snabb och smärtfri process! Och med den fastna borren slutade det kosta oss mer.

Om du vet från att gå att du inte är så bra på DIY, kanske är det bäst att få lite hjälp, annars kan du orsaka ett större problem som försöker göra det själv.

 

Sian foto av ankor i den lokala parken

 

Tips 5 - Lär känna dina grannar

Att ha stora stödjande grannar kommer inte bara att förbättra ditt sociala liv, men de är en stor kunskapskälla när det gäller ditt hem och det omgivande området. Om du bor i ett bostadshus, eller villa, kan de till och med ha exakt samma apparater som du och kan hjälpa dig när du navigerar på din heminredning.

Oavsett, det är alltid värt att knacka på din nya grannar dörr strax efter att ha flyttat och sagt en snabb hej. Att skapa ett hem handlar om vad som finns på utsidan och inom. Att vara omgiven av blommande vänskap och ett område som du känner är ansluten kan bara hjälpa dig att skapa ditt bo av drömmar.

 

Läs mer från vår blogg:

Pantone Färg på året: Grå + Gul

Styling Vår Dino Bakgrund i Rosa Grön: Q + A med Tara Moon

När till tapeter mer än en vägg

 

Tidigare Inlägg | Nästa Inlägg
Se kommentarer

Lämna din kommentar!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published