Inspiration | Nyheter | Tips för inredning av inredningar | Bakgrund | december 19, 2019

A Decade of Storytelling Wallpapers: Our 10 Year Anniversary

A Decade of Storytelling Wallpapers: Our 10 Year Anniversary

Det har varit ett gripande år på Sian Zeng. Bara denna månad är det tio år sedan jag registrerade mitt företag och officiellt startade mitt eget företag. I början av 2019 lanserade vi vårt nionde mönster och den andra tapeten, The Clematis. Nyligen vann vi också huvudpriset i Global Etsy Design Awards och tog nästa stora affärssteg och registrerade oss som ett aktiebolag.


Under åren har många frågat mig hur jag började sälja designerprodukter. När jag reflekterar över det senaste decenniet som jag spenderade på att bygga mitt företag hoppas jag ge dig en inblick i min resa. Det kommer att vara ett mer personligt, mindre glamoröst redogörelse för hur vår verksamhet har vuxit och de hinder vi har övervunnit på vägen. Jag varnar er, detta kommer att bli en mycket lång läsning; Jag packar ett helt decennium i ett enda blogginlägg. Så ta en mugg med något varmt, slå dig ner och gå med i mitt team och jag firar denna milstolpe med oss.

 

2009-2010

Tillbaka 2009 tog jag examen från Central Saint Martins med en BA i textildesign. Bilden ovan är av mig screentryck under mitt sista år på universitetet. Eftersom detta var min andra examen (min första var i ekonomi) och den jag valde själv kände jag mig motiverad att få ut det mesta. Jag var ivrig för att bygga upp mitt arbete och använde mycket av universitetets fantastiska faciliteter och utrustning och skrev ofta ut tapeter under helgerna. Min man, som då var min pojkvän, kom för att hjälpa mig att skriva ut ibland.

 

Little Red Riding Hood and the Wolf illustration som vann William Atkinson Award

Bild: Rödluvan och vargillustrationen som vann William Atkinson Award

 

Från början av min karriär visste jag att mina styrkor låg i mitt illustrationsarbete, för vilket jag fick William Atkinson-stipendiet från Central Saint Martins på min visuella tolkning av Little Red Riding Hood. Till och med under de första åren som jag studerade design drog jag mig till att använda mina illustrationer för att berätta historier.

Mitt examensprojekt var en interaktiv magnetmottagbar Woodlands tapet, med en gjutning av magnetiska tecken och skriv på pratbubblor som människor kan röra sig och använda för att utreda sin egen historia. Showen blev en succé, inte bara för att den plockades upp av flera tidningar och bloggar, men jag träffade också Margarita Lorenzo, som sedan dess har blivit en av mina bästa vänner och presenterat mig för andra designers i branschen.

 

Woodlands Wallpaper på dekor8-bloggen

Foto: Sian Zeng Wallpaper presenterades för första gången på Holly Beckers blogg dekor8

 

Strax efter avslutat universitet flyttade jag till Oxford för att gå med till min man som avslutade sin doktorsexamen där. Strax efter att jag bosatte mig skapade jag mitt företag, inte bara för att sälja mina produkter utan också för att ta på mig frilansjobb. Det var ungefär vid den här tiden jag gick med Etsy, en online marknadsplats för unika, oberoende designade produkter. Jag sålde ursprungligen mindre föremål än vad jag gör nu eftersom de var prisvärda att tillverka själv, inklusive handtryckta magneter, kökshanddukar och nyckelringar.

Ett år in i tiden i Oxford insåg jag att jag måste vara där andra designers och tillverkare var för att få en inblick i branschen. Detta var mestadels i London. Som ett mer moget företag idag kunde jag möjligen flytta till Oxford, men nyligen från college kände jag att jag behövde det bredare stödnätverket som finns i London.

När jag först flyttade till London handtryckte jag mjuka leksaker, som björnar och jätte sax, samt tapeter. Det var ungefär denna tid som mina handskrivna tapeter och en animation som jag skapade medan jag var på universitetet vann Elle Decoration Young Talent of the Year Award. Mitt arbete ställdes sedan ut under Milanos designvecka 2011 och jag skapade massor av bra kontakter.

 

Sian Zeng 2011 Woodlands Wallpaper Collection foto av Rus AnsonFoto: Sian Zeng 2011 Första handtryckta tapetkollektion avRus Anson

 

Trots allt detta kände jag mig vilse. Att driva ett litet företag är inget som beskrivs i läroböcker. Först genom år av experiment och erfarenhet har jag kunnat förstå vad som är viktigt, särskilt för min verksamhet; Att skapa unika högkvalitativa produkter är nyckeln till att kunna konkurrera mot större företag med bättre skalfördelar.

Folk har också frågat varför jag inte fortsatte att skriva ut mina tapeter. Jag hade några anledningar. Främst tycker jag om att designa mer än att skriva ut, speciellt när det krävs att stora mängder av samma mönster görs. För det andra gjorde handtryck tapeten riktigt dyr att sälja. Och för det tredje, med den utrustning jag hade till hands, kunde jag inte producera mina tapeter med perfekta upprepningar. Trots att folk sa att de inte brydde sig på grund av deras handtryckta natur, var jag inte glad att skicka ut tapeter som inte matchade. Jag har alltid strävat efter högsta möjliga kvalitet i mitt arbete.

 

Sian Zeng Bears foto av Rus Anson

Foto: Sian Zeng Bears av Rus Anson

 

2011-2012

Mellan 2011 och 2012 nådde jag en av de största vändpunkterna i företaget. Fram till dess hade jag skrivit ut varje tapet för hand, men det var dyrt och tog för mycket tid som kunde ha använts bättre för att designa nya kollektioner. Det var då Hilary Duffs inredningsarkitekt gjorde en stor beställning på vår magnetiska tapet, så att jag kunde sätta vår första tapetkollektion i produktion. Jag minns att jag var i telefon med min första tapettillverkare nästan dagligen för att försöka be dem skriva ut våra tapetrullar innan Hilary Duff skulle föda. 2012 vår första Magnetic Woodlands Wallpapervar redo i tid för hennes pojkes underbara nya plantskola.

 

Hilary Duff US Weekly 9.12.11

Foto: Hilary Duff berättar om sin Sian Zeng Wallpaper till US Weekly 2011

 

Här är vad hon sa: ”Min dekoratör hittade den här tapeten - den här tjejen i England gör det - och det är magnetiskt! Den har alla dessa bedårande karaktärer, så att du kan röra dig runt väggen och så.

 

Sian Zeng-funktionen i Elle Decoration juli 2012

Foto: Sian Zeng helsidesfunktion i Elle Decoration 2012

 

Budgeten för fotograferingen av vår första magnetiska tapet var väldigt liten, så jag var tacksam för hjälpen från mina begåvade vänner för att leva upp min vision. Margarita Lorenzo hjälpte mig att utforma det, Natalia Ryzhova Lau anlitade sin dotter, Alyna, för att vara min barnmodell, och vi lånade skåp och rekvisita från människor i vår byggnad. Trots storleken på vår budget var det året vi publicerades i stor utsträckning av pressen och till och med hade en helsidesfunktion i Elle dekorationunder 2012.

 

Nata med Alyna-foto av Sian Zeng

Foto: Natalia och Alyna av Sian.

 

Jag har aldrig varit en mycket praktisk person, men med hjälp av en annan tillverkare och hennes elektriska slipmaskin var jag glad att fastna i och slipade ner bordet för fotograferingen.

 

Sian slipning

Foto: Sian slipar bordet för den första Woodlands Wallpaper-fotograferingen.

 

2012-2014

Under denna period tillbringade jag mycket tid på att experimentera med vilken typ av produkter jag ville göra och hur de skulle samordna bra med designen av min Woodlands Wallpaper. Detta inkluderade kuddar och sängkläder. Även om folk älskade dessa produkter, bestämde vi oss för att begränsa vårt fokus till vår växande samling av väggbeklädnader. Här är ett urval av färger vi utvecklat för sängkläder, av vilka vi fortfarande har några kvar.

 

Sian Zeng färgglada sänglinne

Foto: Sian Zeng färgglada sänglinne

 

2014 var ytterligare ett genombrott för oss när vi lanserade vårt Dino Bakgrund via dekor8 blogg. Jag var angelägen om att bli presenterad med Holly Becker, vars designnyheter jag länge hade beundrat. Hon har ofta unika designnyheter och är välkänd för att vara en trendsättare, så jag kontaktade henne naturligtvis innan någon annan. Hon har nu sin egen tidning som heter Holly Magazine.

När hennes artikel om vår Magnetisk Dino-tapet publicerades först Jag minns att jag har svarat på pressförfrågningar i flera veckor. Detta var också den första av många gånger jag arbetade med Charlotte Love på en fotografering. Hon är inte bara en otroligt begåvad stylist, men gick extra mil och plockade upp stenar i regnet med mig, huggade ner växter från sin mammas trädgård och så vidare.

 

Sian Zeng Dino Collection foto av Jon Day och stylat av Charlotte Love

Foto: Sian Zeng Dino Collection lanserar fotoshoot av Jon Day och stylad av Charlotte Love

 

2015-2016

År 2015 bestämde jag mig för att ta företaget till en internationell mässa som heter Maison et Objet i Paris. Min grafiska designerassistent och jag bestämde oss för att göra showen tillsammans. Vi bodde på en Airbnb som fryser mitt i ingenstans och ingen av oss talade franska. Vi missförstod till och med när vi tilldelades ett pris för bästa monter i vår hall. Först när någon från showen dök upp med en flaska champagne och ett plakatord TF1 vill intervjua oss för deras nyheter klockan sex, insåg vi att vi hade vunnit Decouvertes-priset.

 

Sian Zeng pratar om TF1-nyheter om att vinna Decouvertes-priset

Foto: Sian pratar om TF1-nyheter om hennes magnetiska tapet 2015

 

Vår nya Årstider samlingen som lanserades på Maison et Objet mottogs så bra att vi presenterades i fler tidningar, inklusive Elle dekoration och Architectural Digest.

 

Sian Zeng Seasons Sessions presstäckning i Elle Decoration och Architectural Digest

Foto: Sian Zeng Seasons Collection presstäckning i Elle Decoration och Architectural Digest

 

2017-2018

När verksamheten växte och behövde mer uppmärksamhet från mig kände jag att min kreativa sida försummades. Jag tycker om att driva mitt företag, men jag saknade verkligen att spendera mycket tid på att måla. Jag hade länge tänkt att jag skulle vilja måla en stor skogscen, men jag kunde inte motivera min tid ekonomiskt, så jag fortsatte att skjuta upp den.

Det var inte förrän jag satt på ett kafé en morgon och ritade bilden nedan, insåg jag hur mycket jag behövde gå med den här idén. Tankebubblan säger "Ingen avkastning bara ett freaking stort träd". För de av er som inte känner till termen ROI betyder det avkastning, så det var dags att lyssna på min kreativa hjärna, inte min affär.

 

Sian Zeng Hua Trees Väggmålning Bakgrundsskisser

Foto: Hua Trees Väggmålning Bakgrundsskisser

 

Jag ville måla skogen i kinesisk stil så jag anmälde mig till en kinesisk målningskurs. När jag först började med det här projektet förväntade jag mig aldrig att det skulle ta mer än sex månader att måla och några månader till för att rengöra bilden och designa mönstret, men det var värt det.

 

Sian Zeng målning Hua Trees foto av Rachael Macrae

Foto: Sian målning Hua Trees av Rachael Macrae

 

I slutet var målningen så stor att vi var tvungna att skära den i halva för att passa den genom skannern. Vi har lärt oss och har sedan dess använt en annan metod för att skanna stora konstverk.

 

Hua Trees original konstverk klippt upp för skannern

Foto:Hua-träd original konstverk klippt upp för skannern

 

Att måla den här samlingen lärde mig så många värdefulla lektioner om att arbeta med storskaliga bilder och nu har denna väggmålningsstil av tapeter blivit en stor del av vårt varumärke. Hua-träd snabbt blev en av våra mest populära bakgrundsbilder hittills och vi släpper ut nya färger för denna kollektion under det nya året.

 

Hua Trees Grey Hotel stylat av Charlotte Love och foto av Jon Day

Foto: Hua Trees Grey av Jon Day ochstylad av Charlotte Love

 

Medan jag är oerhört stolt över att se våra tapeter i hem och tidskrifter över hela världen, är det en speciell känsla att ha något jag har skapat som en del av mitt eget hem. År 2018, Made.com kontaktade mig som en del av ett samarbete. Jag har varit ett stort fan av deras produkter under lång tid, så jag var glad att höra att de ville ta bilder av sina möbler i min lägenhet. De är moderna, snygga och prisvärda, så jag gick naturligtvis med på det. Här ser jag bilden på min soffa framför vår Vinter snödriva tapet, en del av vår Seasons Collection.

 

Sian Zeng fotograferad av Veerle Evens för Made.com

Foto: Sian fotograferad av Veerle Evens för Made.com

 

2019

I år, när vi fyller 10 år, känns det verkligen som att allt går ihop.

I början av 2019 lanserade vi en annan mycket populär samling som heter Clematis. Delikat målade blommor kaskad i en sagostil på den fridfulla bakgrunden av denna tapet. Som en baldakin för hemmet har Clematis visat sig vara en drömmande design för sovrum och tysta hörn i hemmet.

Nedan hittar du en reflektion av Charlotte Love och jag i spegeln. Det är en glimt av vår förberedelsedag innan den stora filmen för Clematis och visar hur viktigt lagarbete är när man får en vision till liv.

 

Sian Zeng och Charlotte Love förbereder Clematis-fotografering

Foto: Sian och Charlotte Love förbereder Clematis-fotograferingen

 

Nya lanseringen av vår andra väggmålning, andra halvåret i år gjordes ännu mer spännande efter att vi fick reda på att vi hade vunnit Grand Prize i Etsy Global Design Awards.

 

Sian Zeng Etsy foto av Veerle Evens

Foto: Sian av Veerle Evens för Etsy

 

Mer än 3000 personer deltog i sina fantastiska produkter, så vi var hedrade över att ha våra Magnetisk Dino-tapetvald som vinnande del. Sedan lanseringen har Dino visat sig vara populär bland både barn och vuxna för sin lekfulla berättande design, och det har varit en glädje att se den här tapeten en del av hemmet över hela världen. Att sedan kännas igen av Etsy på detta sätt var verkligen underbart.

 

Etsy filmteam: Mark Moreve, James Mccarthy, Phil Tobitt och Luke Szubert

Foto: Det underbara filmbesättningenMark Moreve, James Mccarthy, Phil Tobitt och Luke Szubert för Etsy

 

Plus vinsten medförde några av våra mest spännande täckningar hittills. Etsy skickade ett begåvat team till vår studio för att filma min designprocess och de gjorde ett underbart jobb med att fånga vad vi gör på filma.

 

Sian Zeng med Etsys VD Josh Silverman

Foto: Sian avbildad med Josh Silverman VD för Etsy i New York

 

Jag reste också till Etsys huvudkontor i New York, där jag träffade Etsys VD Josh Silverman och teamet bakom denna underbara plattform. Jag har alltid misstänkt att Etsy var ett trevligt företag, men att träffa deras team och deras VD fick mig att inse hur mycket de investerade i att se till att deras företag är etiskt, miljövänligt och verkligen stöder de oberoende de visar upp.

 

Sian Zeng studioförnyelse

Innan:Barney Westlake inredningsstudio med skåp, ett nytt skrivbord och några härliga hyllor. De säger att det är rörigt innan det blir snyggt igen, eller hur? Detta var definitivt sant för oss.

 

Det erkännande vi fått i år sammanföll fint med vår studioförnyelse, som om det var ödet att vi skulle bli fotograferade och filmade. Här är en före- och efterbild av vår studio.

 

Sian Zeng studiofoto av Veerle Evens för Etsy

Efter: Ett lugnt paradis att arbeta i. Det var härligt att få fotografera studion av Veerle Evens för Etsy Inc

 

Vi finns i Cockpit Arts i Deptford, i en byggnad full av designers och tillverkare. Vi älskar det här och jag personligen ser fram emot att komma in i studion och vet att jag får chatta med människor som är full av kreativitet och som inspirerar mig. Nästan varje dag äter jag lunch med Aimee från En annan studio, diskuterar våra företag såväl som livet i allmänhet. De råd jag fått från Aimee genom åren har varit ovärderliga.

 

Sian Zeng-teamet, Emily, Sian och Kelly

Foto från vänster till höger: Emily, Sian och Kelly

 

Här är ett foto av vårt team från en ny kväll för att fira vårt 10-årsjubileum och vårt Grand Prize i Etsy Design Awards. Till höger ser du Kelly Harris, som du antagligen stötte på i din e-postkommunikation. Hon har varit fantastisk att driva vår studio och kommunicera med våra kunder de senaste åren. Emily Spivey är på min vänstra sida, som nyligen har gått med som copywriter och marknadsförare. Hon är bra på att förstå vårt varumärke och är lysande på att kommunicera våra idéer. Förhoppningsvis kan du nu sätta ansikten på namn och vi kan dela fler lagbilder när vi fortsätter att växa.

 

När jag ser tillbaka på våra tio år känner jag att vi har kommit långt, även om det ibland kändes som att vi rörde oss i snigeltakt. Det är ingen tvekan om att vi har ställts inför några utmaningar, men min anda hölls alltid på av min mycket stödjande make, föräldrar, vänner, arbetskollegor och våra kunder. Att starta ett designföretag är definitivt inte ett snabbt sätt att bli rik och jag visste det redan från början. Jag startade mitt designföretag för att jag var och fortfarande brinner för att skapa något nytt, blanda det roliga med det vackra och ta med berättelser i människors hem.

Jag hoppas att du har haft glädje av vår resa och kan fira vårt 10-årsjubileum med oss. Klicka på för att ta reda på mer om hur du kan delta och ta emot vår speciella anteckningsbok med jubileumsupplagan, med alla våra samlingar mellan sidorna. här.

Vi vill också ta tillfället i akt och önska er en avkopplande jul och ett riktigt gott nytt år!

 

Sian Zeng 10-årsjubileum

Foto: Sian Zeng 10-årsjubileum

 

Vad kommer härnäst?

Medan jag jobbar med konstverket för vår nästa Fish-samling har den begåvade målaren Aude Crepin målat vårt djungelbakgrund som vi har designat tillsammans ett tag. Den kommer att lanseras i slutet av januari och vi kan inte vänta med att dela den färdiga samlingen med er alla.

 

Sian Zeng nya Jungle Wallpaper Collection 2020

Foto: Exempel på vår nya Jungle Wallpaper Collection i samarbete med Aude Crepin

 

Vi ser också fram emot nästa år och tar fram fler materialinnovationer som vi hoppas kunna meddela snart. Om du vill veta mer om våra nyheter tidigare än alla andra, kan du registrera dig för vårt nyhetsbrev här.

Du kan också följa oss vidare Instagram att se våra dagliga framsteg, insikter bakom kulisserna och se hur jag kämpar för att bli i form det nya året!

 

Läs mer från vår blogg:

Hur man utformar vår skogsmarktapet i khakiblått

Skapa en känsla av hem i höst: Q + A med inredningsarkitekt Yoko Kloeden

Vinner huvudpriset vid Etsy Design Awards 2019

Tidigare Inlägg | Nästa Inlägg
Se kommentarer

Lämna din kommentar!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published