Inspiration | Nyheter | Tips för inredning av inredningar | Bakgrund | januari 08, 2016

Sian Zengs Wallflowers - The Planthunter Interview

Sian Zengs Wallflowers - The Planthunter Interview

Växtjägaren Sian-Zeng-årstider-vår-vild-regn-närbild - tapeter - interiör - målar - färg - målningSian Zeng "Vild regn'tapet från'Årstider' serier.

Ord av Sally Wilson Betyder "mönster" nödvändigtvis "ordning"? Inte alltid. Beviset är i de levande, andande, hypnotiska tapeterna skapade av Londons baserade konstnär och designer, Sian Zeng.

När du tittar på Sians tapeter märker du omedelbart den smarta frånvaron av mönster. Hennes verk väcker upp en vild, mindre strukturerad scen än traditionella mönster. De tar dig direkt till tropikerna, med regn som droppar från Monstera-löv eller uppåt, med enstaka Ficus lyrata som flyter förbi. Du har antagligen gissat nu att det inte är några vanliga väggblommor!

”När jag designar ett mönster försöker jag göra mitt bästa för att inte få min design att se ut som ett mönster som upprepas över ytan utan snarare något som är mer organiskt och naturligt,” Sian - som föddes i Wen Zhou, Kina och växte upp i Ungern - berättar för mig från sin studio i sydöstra London.

För att uppnå detta använder Sian olika tekniker. För det första är alla hennes mönster noggrant handritade. Och hon använder alla slags material: allt från penna, gouachefärg och ritpennor till kritor, pensel, kinesiska penslar och bläck. Men den verkliga förklädningen ligger i själva mönsterbildningen. ”Jag gillar att designa mönstret så att repetitionen är förklädd, vilket gör det svårt att se början och slutet. Det är därför jag normalt designar mina tapeter med en halv droppupprepning, vilket innebär att mönstret upprepas halvvägs ner i sidan i vertikal riktning, vilket gör det svårare för våra ögon att upptäcka repetitionen. ' Att designa tapeter innebär, kanske oväntat, en hel del matematik. Det finns en upprepning av mönstret över rullens längd; det finns mönsterstorlek och proportioner.

En av de största utmaningarna när man skapar mönster för tapeter är skalan, ” säger Sian. ”Mönstret måste ha effekt när man ser det på avstånd och bör också innehålla vackra / intressanta detaljer när de observeras noggrant. Det tar mycket lång tid att måla mina tapeter för hand, för jag lägger stor vikt vid detaljer. Just nu målar jag en storskalig trädmålning för vår nästa samling, som har tagit fyra månader att slutföra! ' Seasons-Summer-Tropical-Bloom - tapet - interiör - färg - blommigHär är Sian'sSommar tropisk blomningtapet, fylld med Monstera-blad och ljusrosa hibiskusblommor. "Min studio Sydöstra London har massiva fönster med utsikt över en park med en rad med träd, och ibland om jag har tur kommer jag att upptäcka den bosatta överdrivna ekorren som bär en bit choklad!" Sians tapeter är inte bara dekorationer - de är betydelsefulla konstverk som berättar en historia. ”Sommar tropisk blomning', från 'ÅrstiderSamlingen är till exempel en stor, påtaglig djungel-form. ”Med sommarmönstret ville jag väcka sommarens frodiga känslor; bevuxna djungelblad, buggar som surrar under lövverket och djärva, ljusa blommor som orsakas av sommarregnet. Däremot orsakar de varma sommardagarna också att vissa växter torkar ut, blir svarta och spröda - det är därför som en del av lövverket är i svartvitt. Jag tycker att det skapar en intressant dynamik mellan levande nyanser och frånvaron av färg. ” I andra mönster, t.ex.Höstmolnskog”Levererar stratosfären magnifika, upprotade växter på moln när de glider mjukt förbi. Effekten av mönstret här är en känsla av att tiden går, fart och lugn.

”På något sätt ser jag tapeter som en kombination av konstmålning och textildesign; en hängande väggkonst, ” Förklarar Sian. ”Bakom varje tapetkollektion finns en historia bifogad, med den senaste tapetkollektionen som speglar skönheten i de växlande årstiderna.”

Växter har front och mitt i många av Sians mönster, men så var inte alltid fallet. Faktum är att Sian undvek dem under en tid! ”När jag började utforma mönster drogs jag till naturliga element, men jag har alltid blandat dem med konstgjorda element. Under ett tag försökte jag faktiskt medvetet att inte ta in för många botaniska element i min design, för i konstskolan är det en viss stigma kopplad till de designers som drar blommor; de ses ofta som säkra och kommersiella. ” ”När jag först kom med min Säsongssamling, Bestämde jag mig för att ta ett icke-traditionellt tillvägagångssätt för blommönster genom att låta växter flyta på himlen bland molnen och genom att låta färg droppa ner de botaniska mönstren, vilket betyder regnet på våren. Jag känner mig mycket mer fri att rita växter idag - så länge jag har brutit mot några regler när jag skapade dem. 'säsongens mikrostorlekStudier för 'Höstmolnskog'tapet från'Årstider' serier. redigerad 041 ändrad storlekStudier för 'Sommar tropisk blomning'tapet, även från'Årstider' serier. Sians tapeter har inverkan långt ifrån och erbjuder vackra detaljer på nära håll. Seasons Autumn Cloud Forest Wallpaper sektion - Sian ZengVill du ha en Ficus lyrata som flyter över ditt vardagsrum? Ja tack! Dessa dagar är växter en stor del av Sians dagliga rutin. Hennes lägenhet i London är fylld med suckulenter. Hon har spenderat de senaste fyra månaderna på att måla ett träd i väggmålning! Hennes tre favoritväxter är fikonträdet, blåregn och pion. "Att vattna mina växter och ha dem runt har en mycket lugnande effekt på mig," Säger Sian. ”Men där jag föddes i Wen Zhou, Kina, fanns det en mycket tät stadsbefolkning och väldigt lite växtliv. Vi hade ett stort träd över mitt fönster och min mamma brukade berätta för mig att stirra på det ibland medan jag studerade för att bevara min syn. ”Vilka kloka ord! ”Jag flyttade till Ungern med min familj när jag var 7 år och tillbringade mycket tid med min ungerska lärare och hennes man, som hade en vacker trädgård i sitt hus och i deras fritidshus bredvid sjön Velence. Det fanns ett stort utbud av växter som omgav mig och jag skulle alltid pressa blommor i mina anteckningsböcker; Jag älskade färgerna de producerade ... Jag bor nu i Storbritannien, men i många år fick jag fortfarande pressade blommor från min ungerska lärare i sina brev till mig innan hon upptäckte internet. ' Som någon som designar glupskt och med årstiderna hittar Sian inspiration i många former. Men hennes favorit inspirationskälla är inte vad du nödvändigtvis förväntar dig: ”Jag gillar att bli inspirerad och komma med idéer genom att ta en lång tågresa där du inte har något annat att göra än att tänka. Jag antar att många saker inspirerar mig som jag inte ens är medveten om och alla dessa inspirationer samlas i mitt huvud när jag sitter tyst på ett tåg, med inget annat än dagdrömma. ' Det är de dagdrömmar som översätts i Sians tapeter, som är allt annat än blyga.

Tidigare Inlägg | Nästa Inlägg
Se kommentarer

Lämna din kommentar!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published