Inspiration | Nyheter | Tips för inredning av inredningar | Bakgrund | februari 12, 2019

Renovera en Period hus med Tanya Ross

Renovera en Period hus med Tanya Ross

"Jag är upphetsad och ödmjuk att bo här. Det känns som om vi är väktare av detta gamla hus och vi sköter det för nästa familj.”

 

Idag pratar vi med Tanya Rossgrundare Element Inc Studio, som är angelägen öga för design såg henne renovera en förfallen period hus i ett vackert hem som hon nu bor i med sin familj. Beväpnad med en vision så snart hon klev fot genom ytterdörrarna, Tanya, med lite hjälp från sina arkitekt föräldrar, lyckats omvandla ett tomt utrymme i hemmet av hennes drömmar, och vi har haft turen att plocka hennes hjärna om hela processen.

Du kan läsa alla renoverings tips i världen för att komma igång, men när det gäller att arbeta på ditt eget hem, det finns inget mer värdefullt än någon som har varit där och gjort det själva.

Tanya Ross renoverade period hem i Irland har sian Zengs Hua Trees Bakgrund

 

Hej Tanja. Vi förstår att du köpte en period hus och bestämde sig för att renovera det? Vad fick dig att se potentialen i det som ditt framtida hem?

Platsen-smack mitt i min hemstad - var den främsta anledningen till att vi såg det i första hand och det var faktiskt min man George som uppmuntrade oss att se det på vår lediga dag.

När jag gick in i detta hus, jag hade inga förväntningar; efter att ha redan åtagit sig att en plan jag utformat för en själv bygga, jag visste att allt kunde hända. Jag tror att detta gjorde det möjligt för mig att gå in med ett öppet sinne och i sin tur blev jag mycket positivt överraskad. Det faktum att huset var tomt hjälpte också.

Att vara designer, Jag har en besatthet av att visualisera saker och jag är alltid dagdrömmer. Jag tillbringade en hel del av min barndom gör detta (och att få i trubbel för "avstånd ut") som jag tror gav mig skicklighet för att kunna se mina planer innan jag faktiskt genomföra dem.

 

När det gällde att designa ditt nya utrymme, var hittade du inspiration? Var det i några specifika böcker, bloggar eller andra resurser?

Jag forskat på Pinterest och Instagram mycket, liksom de bästa snickeri utställningslokaler i landet.

Jag valde ofta mina föräldrar hjärnor också, som driver sin egen arkitektoniska verksamhet Murray Arkitekttjänster. När det gällde att utforma de var en stor hjälp, så se vem du har omkring dig och utnyttja sina färdigheter om möjligt.

Tanya Ross renoverade en period hem i Irland

 

Har du några råd för någon som vill omforma sitt hem men vet inte var du ska börja?

Pinterest och Instagram är ett bra ställe att komma igång. De hjälper dig att hitta din favorit designers som sedan kan ta dig till deras hemsida.

Jag skulle också föreslå att när saker blir överväldigande, ta en paus. Sedan när du går tillbaka, har en individuell sida för varje rum, börja redigera ut saker som du verkligen inte gillar och du kommer långsamt men säkert se ditt rum komma tillsammans. Jag har haft flera stämningsbrädor för ett enda utrymme; det är sällsynt att få en stämningsbräda rätt första gången. Var flexibel och var beredd att ändra dig!

 

Mötte du några hinder på vägen och i så fall, hur lyckades du övervinna dem?

Jag slutade öka spec för huvuddelen av huset med grottkrypning och tak rosor, liksom trevligare badrumsinredning, så budgeten tog slut. Det innebar innan jag ökade spec jag bestämde mig för att jag skulle behöva vänta med att renovera källaren och den lilla loo. Jag gick tillbaka sex månader senare och avslutade källaren och i år tar jag itu med den lilla loo.

Tanya Ross renoverade en period hus i Irland

 

Hur är det, renovera ett utrymme som du bor i? Skiljer det sig från ditt andra inredningsarbete?

Renovera ett utrymme för dig själv innebär att du är din enda begränsning. Du kan vara kreativ för att uppnå vissa utseende inom din budget eller vänta och spara upp. Arbeta på design för kunder innebär att du oftast måste övertyga dem om din idé och sedan uppmuntra dem att vara modig. Det finns mycket psykologi i design, för att inte tala om det faktiska designarbetet. Att designa för min egen familj innebar att himlen var gränsen.

 

Vad lärde du dig av upplevelsen av att renovera ditt eget hem?

Förutom att lära sig mer om min egen personliga stil, det var en gåva som höll på att ge. När du designar för någon annan är det deras hem. Eftersom jag får uppleva detta varje dag, renovera mitt eget hem gav mig tillbaka vad jag har lagt in. Jag måste medvetet stänga men, eftersom det kan bli lite över stimulerande, särskilt på kvällen, eftersom jag alltid tänker på nästa sak jag skulle vilja arbeta på.

Tanya Ross renoverade period hem i Irland 

 

När du började renovera ditt hem var det någon som hjälpte dig och gav dig tips? Vad var det bästa råd du fick?

Det bästa råd var från min arkitekt pappa: "det är bara fel om det inte kan lösas.”

Om något gick in som jag inte var nöjd med, istället för att betona om det, skulle jag sätta en plan på plats som skulle fixa det. Till exempel sattes en helt ny kommersiell panna in och hölls snubbling. Det här var inte kul, men efter att ha kommunicerat med företaget och några korrigeringar blev det sorterat. Dessutom måste uteplats dörrarna bytas ut, och de hamnade läcker och förstör golvet, vilket var utmanande. Men de ersätts tillsammans med en del av golvet nu, så jag kan inte klaga. Det kan vara tråkiga ibland, men jag känner mig mycket lycklig att ha kunnat hantera detta projekt själv och att ha direkt kontakt med leverantörerna.

Jag fick också veta att om man köper en gammal fastighet, försök att välja ett hus som är relativt strukturellt ljud. Att spendera pengar på att förstärka och korrigera torrröta etc är inte kul, det förlänger processen och det kan vara mycket dyrt!

Tanya Ross renoverade en period hem i Irland

 

Hur får utrymmet dig att känna dig nu?

Mycket nöjd. Jag är upphetsad och ödmjuk att bo här. Det känns som om vi är väktare av detta gamla hus och vi sköter det för nästa familj.

 

Och slutligen, varför valde du vår Hua Trees tapeter och hur fungerar det med ditt nya utrymme?

Jag ville tapeter som skulle göra min dotter Willows rum mer mysigt, eftersom det är ett mycket stort rum för en liten flicka. Jag föredrar väggmålningar snarare än upprepade mönster, och jag älskar också träd. Jag ville ha en tapet för att hålla sin barndom och tonåringar. Efter mycket forskning upptäckte jag Hua-träd På Emily Hendersons Instagram, som har den rosa versionen i sin dotters rum.

Jag kände att den grå versionen skulle vara den perfekta bakgrunden till en liten tjejs rum, men också perfekt när hon växer upp. Det är inte barnsligt, men naturen/skogsmark känslan ger en del av magi till rummet-perfekt för nattetid berättelse berättar.

Jag kan inte vänta med att lägga till de vackra klistermärkena till det också (även om jag inte tror att jag kommer att ha ett val av vart de går, Willow har mycket starka design åsikter!)

Hua träd tapeter i Willow rum

Tidigare Inlägg | Nästa Inlägg
Se kommentarer

Lämna din kommentar!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published