Inspiration | Nyheter | Tips för inredning av inredningar | Bakgrund | maj 11, 2015

Hur man väljer tapeter av Kimberly Duran

Hur man väljer tapeter av Kimberly Duran

Nyligen Tropisk Blomma sommar tapeter från den nya Seasons Samling presenterades på Kimberly Durans underbara livsstil blogg, Svimma Värdig. Denna otroligt användbar guide till att välja tapeter är den perfekta inspirationen om du vill lägga till lite färg, mönster eller textur i ditt hem. Här delar Kimberly sin guide till att välja tapeter, oavsett om du vill göra ett uttalande eller strax efter en snabb inredning uppdatering: Hur man väljer tapeter (plus 7 inspirerande kombinationer!)

En av mina underbara läsare, Melinda, mejlade mig nyligen och bad om lite hjälp med att välja tapeter. Hon hade sin inspirationsbild på ready men undrade om det fanns några bakgrundsbilder som jag trodde skulle fungera med det djärva färgschemat av jades och pinks som hon hade valt. Omedelbart kom en tapeter i åtanke (och det var verkligen omedelbart eftersom jag hade bara talat om tapeten på bloggen som det var en ny favorit). Så då tänkte jag – det här kan faktiskt göra ett bra inlägg! Jag anser att det förmodligen finns väldigt få rum där ute som inte kunde göras bara så lite bättre med ett skott av tapeter. Jag älskar mönster och jag älskar färg och för mig, som en total och komplett maximalist, enligt min mening lite mer är alltid bättre. Jag inser att detta förmodligen inte är normen-jag är helt okej med det. Tropisk BlommaHur man väljer tapeter nu, det bästa sättet att välja tapeter är att först hitta en tapet som du älskar och sedan arbeta ditt rum runt papperet; låt det vara din guide till att bestämma din färgschema och texturer och möbler som du kommer att föra in. Detta är dock i en perfekt värld där du har en tom skiffer och hur många av oss börjar med en helt tom skiffer? Bara en lycklig få verkligen, relativt sett. Så vad händer om rummet är redan nästan komplett men du letar efter den sista blomstra? Jag tänkte idag skulle jag visa dig 6 olika inredda rum (okej, 7 Om du räknar mitt eget vardagsrum) – alla vackra och underbara på sitt eget sätt men de som jag faktiskt tror kan göras bara lite sexigare, lite mer svimfärdiga, med tillägg av lite tapeter! Och jag ska berätta inte bara vad jag skulle välja för var och en av dem utan också varför. Naturligtvis finns det förmodligen 100 olika tapeter som skulle fungera med någon av dessa men jag tänkte att det skulle vara en rolig övning! Låt oss komma igång ... Tips # 1-gifta din tapet till stämningen ditt rum väcker Låt oss börja med Melinda ursprungliga inspiration Rum och tapeten jag rekommenderade... jag menar, Huset i Hackney är Castanea i Vitt plockar upp alla underbara färger där inne tydligt.rum-och-tapeter-combo-2Från den djupa jade av väggarna till pinks och inslag av gula, färg är uppenbarligen en stor anledning till att jag valde denna tapet. Men det finns något annat: rummet är ganska feminint (låt mig bara ange för rekordet: jag hatar verkligen att tilldela könen till inredning eftersom det är löjligt men vi behöver verkligen hitta bättre språk för att beskriva vad vi menar som är allmänt förstått... så fram till dess använder jag "feminin" och "maskulin" när jag talar när det gäller design, grudgingly!). På grund av det feminin look, jag tycker att det är bra att verkligen omfamna det och gå för ett djärvt blommigt papper för att arbeta tillsammans med det. Jag tror att du verkligen behöver överväga stämningen och stilen i ett rum och se till att det gifter sig bra med stilen på papperet – om vi hade exakt samma färgschema i ett mycket tungt, maskulin utrymme, skulle detta papper inte nödvändigtvis fungera. Se till att ditt papper framkallar samma humör som ditt rum. mitt-rum-och-bakgrund-comboNär jag valde tapeten i mitt vardagsrum var det ett liknande scenario-färgschemat för oliv och hallon plockades upp så bra i papperet men ännu viktigare var det den tropiska känslan av växter och blommor som belyste all grönska som bor i detta rum! Tips # 2-moder natur skapar aldrig en dålig palett nästa inspiration bilden har bara de mest vansinniga texturer-sammet sänggavel och skimmer av guldlampan är både fantastisk och jag älskar att lite djurtryck kudde kikar ut. Jag tror verkligen att något mycket naturligt men lite glam skulle fungera bra här vilket är anledningen till att jag valde Schumachers Askland i Fasansfärgen här (och du ser att jag använder ett annat papper i samma Boområde senare eftersom det bara är så bra). bakgrund-room-combo-4Naturligtvis skulle de djupa goldsna, bruna och svarta se fantastiska ut mot det svarta glansiga sängbordet med gulddragningarna och den mer naturliga paletten av olivgröna och mörka bruna fungerar lika vackert mot den bakgrunden som det skulle i naturen. Om du är osäker, skapar moder natur aldrig en dålig färgpalett så inspireras av vad du ser utomhus. TIPS #3 – ÖVERVÄGA ÅTERKOMMANDE TEMAN ELLER SAMLINGAR Vår nästa utrymme har en mycket mer regal ser om det. Det är ståtligt och moget och ser ut som även om det har samlats in under många år och många miles av resor, eller hur? Så i det här fallet tror jag det här svart toile väggmålning från Rebel Walls skulle fungera vackert här inne. Rum-och-väggmålning-combo-1De inramade bilderna var verkligen inspirationen i att välja denna väggmålning med trädet silhuetter ett återkommande tema på galleriväggen. Om du har en samling i ditt rum, sedan välja en tapet (eller en väggmålning i detta fall) som förenar det temat och verkligen tar det i spetsen för din design är ett sätt att göra det beslutet lite lättare. Eftersom färgpaletten i rummet är övervägande dämpad med massor av naturliga texturer och färger, sedan gå för en mer dämpad färg paletten i din väggbeklädnad betyder att ingenting kommer att burk i onödan. Tips # 4-överväga återkommande former talar om naturliga texturer, detta nästa rum är bara sagolikt boho! Jag menar, mattan-som-vägg-hängande är rent geni, eller hur? Jag älskar glittret av metallics tillsammans med mer bohemiska texturer – kuddens mjuka skimmer på sängen samt glimmern på sängbordet är båda anledningarna till att jag valde den här fantastiska Wabi Ben guld marmorerad tapet från Kalikå. Kimberly Duran Swoon Worthy blogginlägg - hur man väljer tapeter Återigen finns det något mycket organiskt om marmoreffekten men eftersom den har en metallisk finish, plockar den upp och vänder den från helt enkelt boho till lite mer boho glam. Formerna i marmoreringen speglar också de runda formerna i väggen som hänger såväl som ljusarmaturen. Upprepande mönster är ett annat sätt att välja din tapeter. Finns det vissa former som plockas upp om och om igen i ditt rum? Varför inte betona detta med mönstren inom din tapet? TIPS #5 – GÖR DIN Bakgrund en sensorisk upplevelse vårt nästa inspirerande rum är underbart glam-jag menar, vem älskar inte kombinationen av en mjuk silvergrå sammet soffa med en kohud matta och en sexig svart och vitt tryck? Men vet du vad? Ja, jag tror att detta rum skulle se ännu mer elegant, ännu mer sexig med denna fantastiska fjäder tapeter. rum-och-tapeter-combo-31Jag använder en annan Schumacher Nest tapeter här – Belle Isle i Björk – för att det verkligen skulle fungera så vackert med allt från den silvriga bluesen till de krämiga vita. Återigen vinner naturen alltid! Det finns så mycket djup i det här papperet, det gör verkligen att du vill bara röra vid det, eller hur? Och alla rum behöver textur – om du bara tilltalar några av dina sinnen kommer ett rum aldrig att kännas komplett. Känslan av beröring är så viktigt och med hjälp av textur skapar ett rum som går från steril och stel till en du vill sparka igång fötterna och koppla av, oavsett hur "vacker" utrymmet är eller hur mycket du inte skulle vilja röra upp det. Och det gör ett utrymme INBJUDANDE. Det är det som skapar rum vi vill faktiskt bo i snarare än bara de vi gillar att titta på på Pinterest! TIPS #6 – LÄGG TILL RÖRELSE TILL ETT STERILT UTRYMME Höger, sista! Jag valde en mer Scandi rum system här eftersom det inte är min normala stil men det finns en vacker enkelhet i den. Så ja, jag ska ta den enkelheten och glam upp det eftersom, ja, det är vad jag gillar att göra. rum-och-tapeter-combo-5Jag känner att det här rummet är bra men det kan bara kan kantad till stor ... skulle inte detta marmor tapeter från Ferm Living bara lägga till en efterbehandling WOW till utrymmet? Ja, ja det skulle det. Det är bara att lite för steril för min smak men eftersom marmor har så mycket rörelse i det, skulle det verkligen skapa lite drama utan att gå OTT och förstöra den enkelheten. Du lägger till något som ser naturligt och organiskt ut i ett utrymme och plötsligt går det från lite iskallt till totalt sex appeal. Också? Det lilla kontoret behöver några växter – har jag rätt? Så jag hoppas att denna lilla övning har fått dig att tänka på tapeter på ett helt nytt sätt. Titta på benen i ditt rum och vad du redan har på gång - inte bara färgerna utan stilen, texturerna, formerna, stämningen den väcker och fråga dig själv om tapeter kan fylla i eventuella saknade ämnen - och sedan söka inom den ramen för att välja ditt papper. Vilket av dessa rum vill du bo i?Tropisk Blomma

Tidigare Inlägg | Nästa Inlägg
Se kommentarer

Lämna din kommentar!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published